Training Weerstand in de kudde

Weerstand is een tegenwerkende en belemmerende kracht die vaak een emotionele lading heeft.

Weerstand is eigenlijk een vorm van feedback die noodzakelijk is bij elke verandering. Juist door die weerstand komt de uitwisseling van gedachten, ideeën en standpunten op gang, waardoor (zelf)reflectie mogelijk wordt.

De kwaliteit van de communicatie is bij de omgang met weerstand cruciaal, weerstand is namelijk niets anders dan een bron van energie die benut kan worden voor verandering.

Weerstand binnen een groep, team, afdeling

Als leidinggevende heb je te maken met weerstand. Weerstand is nodig voor verandering en ieder team, afdeling of organisatie gaat veranderingen door, daar ontkomen we simpelweg niet aan.

Er zijn verschillende tips, adviezen en ‘gouden regels’ die je leren om gaan met weerstand binnen het team, afdeling of de organisatie, maar zie deze maar eens in de praktijk toe te passen.

Hoe kan KuddeCoaching je helpen met de weerstand in jouw kudde

  • Tijdens deze training ervaren jij en jouw team, afdeling of organisatie wat weerstand is en hoe we deze kunnen omzetten in verandering.
  • Jullie achterhalen de oorzaken van de weerstand.
  • Jullie leren de weerstand te accepteren en te erkennen.
  • Jullie ontdekken wat deze weerstand/verandering jullie oplevert.
  • Jullie leren helder en duidelijk te communiceren naar én met elkaar.

In-company

Deze training is in-company te volgen. Veiligheid, vertrouwen en communicatie zijn belangrijke eigenschappen voor deze training.

De groep bestaat uit maximaal 6 personen zodat er voldoende aandacht is voor iedere deelnemer. Wij zijn met 2 coaches aanwezig om de groep en de kudde paarden te begeleiden.

Duur: 3 – 3,5 uur.

Kosten: € 225,– per deelnemer (ex. btw).